Érdekességek

Munkánk során járjuk az országot, a templomokat, s rengeteg érdekes, meglepő esetleg tanulságos dologgal találkozunk. Ezekből szemezgetünk.

Mi van a templomtoronyban?

Általában mindenki tudja, hogy a harangok, esetleg ha van, akkor a toronyóra. A régi toronyóra szerkezetek felett már eljárt az idő, pedig sok neves mesterember munkáját dicséri a ma már nem működő mechanikus toronyóra szerkezet. Sokuk sajnos az enyészet áldozata lesz szép lassan. Mindig javasolni szoktuk, hogy ha van rá lehetőség, akkor a helyi múzeumban állítsák ki.


Mechanikus meghajtás (klikk a nagyításhoz)
Denevérek (klikk a nagyításhoz)

A toronyban van sok minden más is ami ellen valahol sikeresen, valahol sikertelenül harcolnak. Ezek az állatok. Teljes természettani tanulmányt lehetne írni róluk. Találkoztunk már galambokkal, énekes madarakkal, baglyokkal és denevérekkel is. Nem mindig tudjuk eldönteni melyikünk ijed meg jobban a másiktól.


Természetesen nem csak a templomokban végzett munkáink, hanem az oda vezető út is sokszor érdekes, izgalmas, esetleg veszélyes. Így gyönyörködtünk már sok szép tájban, vesztegeltünk baleset miatt, de mindig biztonsággal elértük az úticélunkat.

Kárpátajla (klikk a nagyításhoz)
"A fiúk a bányában dolgoznak" (klikk a nagyításhoz)

Lehetőség szerint igyekszünk mindig időt szánni a helyi érdekeségekre. A helybeliek kedvessége révén olyan helyekre is eljutunk, ahová egyébként nem lenne lehetőségünk. Így jártunk be egy sóbányát is.


 

T/F: +36-1/4819-502 Mobil: +36-30/940-8223

kapcsolat@quasi-modo.hu

.: nyítóoldal :.
.: céginformáció :.
.: harangvillamosítás :.
.: programóra :.
.: toronyóra :.
.: padfűtés :.
.: énekszám-kijelző :.
.: dallamjáték, hangosítás :.
.: külföldi kapcsolataink :.
.: garancia :.
.: érdekességek :.

lap teteje