50 éves tapasztalattal.

Padfűtés:

100x100

Célok

Mindig visszatérő kérdés, hogy lehet gazdaságosan elfogadható hőmérsékletet biztosítani a templomban. A nagy belső légtér miatt a levegő fűtése nagyon költséges, és a meleg levegő felfelé áramlása miatt lábmagasságban megmarad a hideg levegő.
A rendeltetésből adódóan csak időszakos fűtés szükséges (az állandó fűtés megfizethetetlen lenne). A levegő fűtésénél, ha nincs biztosítva a megfelelő légkeverés, akkor tetemes meleg áramlik a kupolába így a padoknál még mindig hideg van. A fűtött levegő áramoltatása óhatatlanul szállítja a port is. Ez műemlék templomokban nem engedhető meg.

100x100

Megvalósítás

Célszerű lenne közvetlen a padban ülő embert fűteni. Ezt a célt magunk elé tűzve fejlesztettük ki a fóliafűtési rendszert. A pad felső, ülőfelületére egy különleges gyártmányú fűtőfóliát szerelünk. Ez a rendszer nem a levegőt, hanem közvetlenül a felhasználót fűti. A fóliafűtőtest carbon származék felépítésű, így sem kiégni, sem túlmelegedni nem tud. Élettartama szinte korlátlan.
Rendkívül energiatakarékos! Energiafelvétele maximálisan 85W folyóméterenként, azaz egy kisebb (14 pados ~ 30fm) templom padfűtése egy átlagos napon körülbelül 65 forint óránként. Egy nagyobb templom fűtésekor (30 pados ~ 100fm) 230 forint óránként a villanyszámla terhelése. Ez a mai egyre dráguló energiaárak mellett csekélynek mondható.
Ezt a fűtési módot 1994 óta szereljük, s azóta több mint 500 templomban választották ezt a fűtési módszert.
A rendszerünket hőfokszabályzóval is ellátjuk, mely speciálisan ehhez a rendszerhez kifejlesztett időkapcsoló.
Ez a fűtési rendszer kialakítás az Országos találmányi Hivatalnál 1994-ben használati mintaoltalomban részesült. 1998-ban Gazdasági Minisztérium VII. Innovációs nagydíjpályázatán elismerő oklevelet kapott.
A szerelése egy-két napot vesz igénybe. A pad végső burkolása egy tetszőleges színű padlószőnyeg. A rendszer kívánság szerinti szakaszokra bontható. Mindig csak annyi padot kell bekapcsolni pár perccel a kezdés előtt, amennyire szükség van.
Az elkészült fűtési rendszerről Érintésvédelmi és Tűzvédelmi megfelelőségi nyilatkozatot is adunk. A fűtőfólia rendelkezik EU - megfelelőségi nyilatkozattal.

Quasi-Modo Kft. | kapcsolat@quasi-modo.hu | +36-30-940-8223