Padfűtés

Nagyon nehéz megoldani a templomok fűtését. A rendeltetésből adódóan csak időszakos fűtés szükséges (az állandó fűtés megfizethetetlen lenne). A levegő fűtésénél, ha nincs biztosítva a megfelelő légkeverés, akkor tetemes meleg áramlik a kupolába így a padoknál még mindig hideg van. A fűtött levegő áramoltatása óhatatlanul szállítja a port is. Ez műemlék templomokban nem engedhető meg.
elkészült padfűtés
Célszerű lenne közvetlen a padban ülő embert fűteni. Ezt a célt magunk elé tűzve fejlesztettük ki a fóliafűtési rendszert. A pad felső, ülőfelületére egy különleges svájci gyártmányú fűtőfóliát szerelünk. Ez a rendszer nem a levegőt, hanem közvetlenül a felhasználót fűti. A fóliafűtőtest carbon származék felépítésű, így sem kiégni, sem túlmelegedni nem tud. Élettartama szinte korlátlan.

Rendkívül energiatakarékos! Energiafelvétele maximálisan 70W folyóméterenként, azaz egy kisebb (14 pados ~ 30fm) templom padfűtése körülbelül 65 forint óránként. Egy nagyobb templom fűtésekor (30 pados ~ 100fm) 230 forint óránként a villanyszámla terhelése. Ez a mai egyre dráguló energiaárak mellett csekélynek mondható.

Ezt a fűtési módot 1994 óta szereljük, s azóta több mint 300 templomban választották ezt a fűtési módszert.

A rendszerünket hőfokszabályzóval is ellátjuk, mely speciálisan ehhez a rendszerhez kifejlesztett időkapcsoló.

Ez a fűtési rendszer kialakítás az Országos találmányi Hivatalnál 1994-ben használati mintaoltalomban részesült. 1998-ban Gazdasági Minisztérium VII. Innovációs nagydíjpályázatán elismerő oklevelet kapott

A szerelése egy-két napot vesz igénybe. A pad végső burkolása egy tetszőleges színű padlószőnyeg. A rendszer kívánság szerinti szakaszokra bontható. Mindig csak annyi padot kell bekapcsolni pár perccel a kezdés előtt, amennyire szükség van.

Az elkészült fűtési rendszerről Érintésvédelmi és Tűzvédelmi megfelelőségi nyilatkozatot is adunk. A fűtőfólia rendelkezik EU - megfelelőségi nyilatkozattal.

 

T/F: +36-1/4819-502 Mobil: +36-30/940-8223

kapcsolat@quasi-modo.hu

.: nyítóoldal :.
.: céginformáció :.
.: harangvillamosítás :.
.: programóra :.
.: toronyóra :.
.: padfűtés :.
.: énekszám-kijelző :.
.: dallamjáték, hangosítás :.
.: külföldi kapcsolataink :.
.: garancia :.
.: érdekességek :.
lap teteje